Migjeni në Vitin e Ri 1937: Nuk shkruej urime se tan bota e din se s’plotësohen dhe dalin nga hipokrizia

Shok i dashtun, unë përgjithësisht nuk shkruej urime, as për Krishtlindje as për Bajram, as për ditëlindje as për ndoj feste tjetër. Nuk shkruej, pse urimet qe n’ato dite tan bota ban, nuk dij a plotësohen një për qind se pothuej të gjitha dalin nga hipokrizia. Bota ketë e din, por njësoj vazhdon të shkruejëVazhdoni leximin “Migjeni në Vitin e Ri 1937: Nuk shkruej urime se tan bota e din se s’plotësohen dhe dalin nga hipokrizia”

Marrëzia e vitit 2018! Asgjë nuk ndryshon…

Nga Artur Zheji Asgjë e rëndësishme nuk do të ndryshojë në 2018. Marrëzia e gjelave të therrur dhe bakllavave, është tashmë shija orientale e thellë e shqiptarëve të varfër, fshatrave dhe qyteteve katunde shqiptare. Ca pak të pasur, ca si shumë të pasur, kanë marrë avionët me kohë dhe janë larguar nga çifligu Shqipëri, ku vjelinVazhdoni leximin “Marrëzia e vitit 2018! Asgjë nuk ndryshon…”

Viti i Ri, kur bredhi zbukurohej me pambuk e të shijonte një portokalle

Nga Alma Nikolli Si për shumë gjëra të tjera, ndoshta edhe për Vitin e Ri e ka fajin komunizmi. Duke zhdukur çdo festë fetare, regjimi totalitar “lulëzoi” mbrëmje si ajo e 31 dhjetorit. Të fajësosh për festim është paksa absurde, megjithatë të shumtë janë ata që refuzojnë të gëzojnë për hir të një kalimi normal ngaVazhdoni leximin “Viti i Ri, kur bredhi zbukurohej me pambuk e të shijonte një portokalle”