Kujdesi që duhet të tregojnë personat që jetojnë me një veshkë

Pranvera Kola  Veshkat janë organe esenciale për mbijetesën tonë. Ato kryejnë funksione të rëndësishme që na mbajnë të shëndetshëm,por edhe të gjallë. Veshkat filtrojnë mbeturinat dhe ujin e tepërt nga gjaku për të balancuar përbërjen e tij. Ato ruajnë nivele të qëndrueshme të elektroliteve, si natrium, kalcium dhe fosfat, kontrollojnë presionin e gjakut dhe prodhojnë hormoneVazhdoni leximin “Kujdesi që duhet të tregojnë personat që jetojnë me një veshkë”

Tri shenjat që zbulojnë herët dëmtimet kronike në veshka

Veshkat preken nga një shumëllojshmëri sëmundjesh dhe çrregullimesh. Në shumicën e sëmundjeve të veshkave, sulmohen njësitë e filtrimit të veshkave (nefronet) dhe dëmtojnë aftësinë e tyre për të eliminuar mbeturinat dhe lëngjet e tepërta të trupit. Nuk ka asnjë shkak të vetëm të sëmundjes kronike të veshkave. Disa forma të sëmundjes mund të jenë tëVazhdoni leximin “Tri shenjat që zbulojnë herët dëmtimet kronike në veshka”