” BRAKTISJE “

Janë fshirë fshatra të tërë nga harta prej 30 vitesh që asnjë pushtues nuk mundi ti shpopullonte… E gjithë vëmendja e shtetit është e përqendruar vetem në dy a tre qytete. Nga Edmond Brozi Thone qe nje fotografi flet me shume se njemije fjale ! I tille eshte dhe rasti i meposhtem per te cilinVazhdoni leximin “” BRAKTISJE “”

Kisha e Shën Vlashit në Kurbin – E braktisur që prej komunizmit, banorët e restaurojnë vetë

Fillesat e kësaj kishe mendohet të jenë rreth shek. XIII-XIV. Me pushtimin e trojeve të Arbërisë nga Perandoria osmane kjo kishë u shkatërrua nga themelet dhe për shumë kohë mbeti gërmadhe. Ndërtesa që është sot në këmbë është rindërtuar në vitin 1859 me fondet personale të Sulltanit…Por në komunizëm, si shumë monumente të kultit uVazhdoni leximin “Kisha e Shën Vlashit në Kurbin – E braktisur që prej komunizmit, banorët e restaurojnë vetë”

Investimet e OSHEE në malësinë e Kurbinit

Në malësinë e Kurbinit disa fshatra krahas varfërisë dhe mungesës së infrastrukturës shumë shpesh duhet të përballen dhe me mungesën e energjisë elektrike.  Pothuajse gjatë  muajve të dimrit por dhe përgjatë vitit mjafton një shi të bjerë apo një erë e lehtë të fryeje mbeten me ditë të tëra pa energji.  Po të digjet ndonjë transformatorVazhdoni leximin “Investimet e OSHEE në malësinë e Kurbinit”