Për një shpjegim të ri, origjinal të përkrenares së Skënderbeut.- Nga Moikom Zeqo

  Moikom Zeqo Simbolika e përkrenares së Skënderbeut është një enigmë çudigrishëse, një kurth semantik i jashtëzakonshëm, një fjalëkryq hamendësor për tërë semiologët, një lloj komete në qiejt emocionalë, drithërues, kërcitës, flladitës të Kuriozitetit të Madh. Përkrenarja me kokë dhie, ose cjapi (kush dreqin e përcakton gjininë!?), tashmë është bërë një metaforë shënjuese e njëVazhdoni leximin “Për një shpjegim të ri, origjinal të përkrenares së Skënderbeut.- Nga Moikom Zeqo”

PELLAZGËT, ILIRËT, SHQIPTARËT-Mustafa Kruja (Merlika).

Nga Mustafa Kruja (Merlika Nji gjâ aq’e habiçme âsht trûn’i njeriut, sa ka mbërrîmë t’a shtŷjë subjektin e vet, për faqe krejt normal, me pyetun vetveten: ” A jam apo s’jam?”. Dhe ai qi ka qênë me të vërtetë normal, ka besuem e thânë: “Jam tue menduem, pra qênkam!” Por pa mbërrîmë ende me e çuemVazhdoni leximin “PELLAZGËT, ILIRËT, SHQIPTARËT-Mustafa Kruja (Merlika).”