SHKOLLA ARBËRORE NË VENEDIK (1442)

Nga Jahja Drançolli Marrëdhëniet arbërore – venedikase datojnë së paku nga shek. XI. Nga kjo kohë e sidomos nga kapërcyelli i shk. XIV, Republika e Venedikut, pasi që kishte zhvilluar shtetin, fuqinë ekonomike dhe zotëronte gati me tërë bregdetin lindor të Adriatikut dhe me pjesën e madhe të ishujve të Bizantit, pra edhe me disaVazhdoni leximin “SHKOLLA ARBËRORE NË VENEDIK (1442)”