“RRETHIMI I SHKODRËS”, E PARA VEPËR MONUMENTALE E HISTORIANIT DHE PRIFTIT KATOLIK, MARIN BARLETI, U BOTUA NË VENEDIK MË 10 JANAR 1504

  “Rrethimi i Shkodrës” vepra e dom Marin Barletit botuar më 10 janar 1504. Pra me 10 janar 1504 në Venedik u botua latinisht vepra e Marin Barletit, “De obsidione Scodrensi”-  “Rrethimi i Shkodrës”, një nga veprat më të njohura historike që bëri të njohur luftën e shqiptarëve kundër perandorisë osmane në mesjetë. I mbështetur nëVazhdoni leximin ““RRETHIMI I SHKODRËS”, E PARA VEPËR MONUMENTALE E HISTORIANIT DHE PRIFTIT KATOLIK, MARIN BARLETI, U BOTUA NË VENEDIK MË 10 JANAR 1504”