Pse Skënderbeu nuk donte të martohej dhe aleanca me Gjergj Arianitin

  Për martesën e Skënderbeut është shkruar herët që pas vdekjes së Heroit, duke nisur që nga Barleti, Gjon Muzaka, Biemi dhe për të vijuar me autorë të mëvonshëm. Të tillë kanë qenë ata të shekujve XIX-XX, duke përmendur në këtë rast edhe Hophin, Konicën, Nolin, Ermenjin dhe Edwin Jacques. Duhet thënë se rreth kësajVazhdoni leximin “Pse Skënderbeu nuk donte të martohej dhe aleanca me Gjergj Arianitin”