RRETHIMI I PARË I KRUJES ( korrik-tetor 1450 )

Mbrojtja e Krujës gjatë Rrethimit I (korrik-tetor 1450) Fushata ushtarake e sulltan Muratit II kundër Shqipërisë gjatë vitit 1448 nuk dha përfundimet e dëshiruara prej tij. Ishte e natyrshme që, pas fitores së vitit 1448 kundër ushtrisë së Huniadit, sulltani do të kërkonte shkatërrimin e forcave shqiptare. Në mars të vitit 1449 ai pushtoi qytetinVazhdoni leximin “RRETHIMI I PARË I KRUJES ( korrik-tetor 1450 )”

Mbrojtja e Krujës gjatë Rrethimit II (1466).  Kërkesat e Skënderbeut ndaj shteteve italiane

Mbrojtja e Krujës gjatë Rrethimit II (1466).  Kërkesat e Skënderbeut ndaj shteteve italiane Në gjysmën e parë të viteve 60 kufijtë e Perandorisë Osmane në Gadishullin Ballkanik u zgjeruan. Brenda saj u përfshinë Bosnja Jugore dhe Peloponezi. I ndodhur në kushte të favorshme si asnjëherë tjetër, sulltan Mehmeti II, i mbiquajtur “Pushtuesi” (Fatihu), kërkoi tëVazhdoni leximin “Mbrojtja e Krujës gjatë Rrethimit II (1466).  Kërkesat e Skënderbeut ndaj shteteve italiane”

Mbrojtja Heroike e Krujës gjatë Rrethimit II dhe të III (1466-1467)

Në Maj të vitit 1466, në krye të të gjithë forcave ushtarake të Perandorisë Osmane, që arrinin 150 mijë ushtarë, Mehmeti II iu drejtua viseve të lira shqiptare, duke ndjekur rrugën e vjetër Egnatia. Përballë taktikës së përdorur nga Skënderbeu, sulltani e ndau ushtrinë vet në dy pjesë, njëra, e pajisur më artileri, e meVazhdoni leximin “Mbrojtja Heroike e Krujës gjatë Rrethimit II dhe të III (1466-1467)”