Dritan Dema: Në Shqipëri asnjë nga krimet kundër njerëzimit nuk janë gjykuar ende!

Dritan Dema shkruan në rrjetin social: “Faleminderit te gjithe ju qe keni ndjekur postimet e ketyre diteve në lidhje me promovimin e çeshtjes per Personat e Zhdukur, në Shqiperi. Me poshte po ju jap nje permbledhje te statistikave te publikuara (aq sa ishte e mundur) si dhe listen e personave te vrare / zhdukur nëVazhdoni leximin “Dritan Dema: Në Shqipëri asnjë nga krimet kundër njerëzimit nuk janë gjykuar ende!”

Individi shqiptar, Aushvici… Tepelena, dhuna verbale

Nga Ben Andoni – Në të gjithë debatet që bëhen në vend, lexuesi, shikuesi dhe dëgjuesi kanë perceptimin se jetojmë në dy Shqipëri. Në atë njërën e perceptuar nga të mirët dhe tjetrën të përvijuar nga të këqijtë. Për një fakt të njëjtë dhe gati kategorik, siç mund të jetë dokumenti real, ka interpretime të ndryshmeVazhdoni leximin “Individi shqiptar, Aushvici… Tepelena, dhuna verbale”

KAMPI I TEPELENËS NËPËRMJET KUJTIMEVE TË MIA – Nga Elena Gjika Merlika-Kruja

TEPELENA…. Kanë kaluar dyzet vite, por kujtimet janë ende aq të gjalla e aq të pranishme. Këta rrjeshta, këto ndodhi, ju që i keni jetuar ndoshta nuk do t’i lexoni kurrë, por kush mundohet t’i ripërtërijë u a kushton juve, heronj të harruar të një tragjedie e cila, kur jetohej, nuk kuptohej sa e madhe dheVazhdoni leximin “KAMPI I TEPELENËS NËPËRMJET KUJTIMEVE TË MIA – Nga Elena Gjika Merlika-Kruja”

Dëshmia tronditëse e Sami Repishtit: Kam parë fshatarë të piqeshin si copë mishi mbi qymyr në kampin e Tepelenës

Një deklaratë e historianit Pëllumb Xhufit mbi kampin e Tepelenës, ka shkaktuar debate të forta mbi kampet komuniste në shqipëri. Sami Repishti është një nga ata që kanë vuajtur në këto kampe. Ai qendroi 10 vite para se të arratisej dhe të shkonte në SHBA, ku jeton dhe sot e kësaj dite. Në vitin 1968,Vazhdoni leximin “Dëshmia tronditëse e Sami Repishtit: Kam parë fshatarë të piqeshin si copë mishi mbi qymyr në kampin e Tepelenës”

Shefqet Dobra: Të vërtetat për Kampin e Tepelenës

Unë që po shkruaj, kam qenë në atë kamp, nga fillimi, kur shkuam nga Berati deri ne 54/ trën. Kur u shkri ai kamp i mallkuar isha njëmbëdhjetë vjeç, gjë e ç’do pëllëmbë të atij vendi. Gjynah të qahemi, s’na paska munguar as gjë, më mirë e paskan ditur ata që nuk kanë qenë qenVazhdoni leximin “Shefqet Dobra: Të vërtetat për Kampin e Tepelenës”

Piskama e nënave në kampin e internimit në Tepelenë

  Ditën tjetër në oborr nuk kishte fëmijë. Kishin mbetur veç cinglat e Ndrekës të hedhura shkujdesur diku në qoshen pranë derës. I kishte lënë aty, kur po hidhte  hapat e fundit me këmbët e tij… Nga Luljeta Progni Ndreka kishte kullufitur me një frymë rracionin e bullgurit dhe kishte dalë në oborr për tëVazhdoni leximin “Piskama e nënave në kampin e internimit në Tepelenë”

Eugjen Merlika: Ju rrëfej Tepelenën që mbaj mend!

Nga Eugjen Merlika Rrëfimi në ’91 i Eugjen Merlikës, i cili ndodhej në Kampin e Tepelenës në moshën 6-vjeçare. Në mënyrë konstante të gjitha dëshmitë që vijnë nga dëshmitarë të kampit famëkeq kanë të njëjtën panoramë, një Aushvic shqiptar, ku krematoriumin e zëvendësuan sëmundjet, uria, duke lënë të vdesin me qindra fëmijë e pleq Një ditëVazhdoni leximin “Eugjen Merlika: Ju rrëfej Tepelenën që mbaj mend!”

Çfarë ndodhi në kampin e Tepelenës! Lek Previzi, dëshmitari i mbijetuar: Enveri do na çonte në Siberi

Piktori e shkrimtari Lek Previzi, i vetmi që është gjallë nga moshatarët e tij që përjetuan kampin e tmerrshëm të Tepelenës, dëshmon për herë të parë se cili ishte plani sekret i Enver Hoxhës me të gjitha familjet e izoluara, para se të hapej kampi, dhe si zhdukën me buldozer e traktor njerëzit që vdisnin.Vazhdoni leximin “Çfarë ndodhi në kampin e Tepelenës! Lek Previzi, dëshmitari i mbijetuar: Enveri do na çonte në Siberi”

Kreu krime kundër njerëzimit. Kërkojnë që rruga “Mehmet Shehu” në Mallakstër të riemërtohet

Një kërkesë që kërkon riemërtimin e rrugës në Mallakastër që mban emrin e Mehmet Shehut. Në këtë kërkesë thuhet se “vendimi i Këshillit Bashkiak Mallakastër i vitit 2002, për të emërtuar këtë rrugë, në qytetin e Ballshit, ka rezultuar i gabuar. Nga mungesa e dokumentacionit të plotë e kemi të pamundur për të vlerësuar shkaqetVazhdoni leximin “Kreu krime kundër njerëzimit. Kërkojnë që rruga “Mehmet Shehu” në Mallakstër të riemërtohet”

Kush janë 63 martirët e klerit katolik të masakruar në 1944-1949 nga regjimi komunist?

  Kastriot Dervishi Në një ditë të shënuar si kjo e nderimit të klerikëve katolikë të masakruar nga regjimi komunist, nga studimet e mia, po bëj publike listën që do gjeni më poshtë. Në përcaktimin e listës janë marrë parasysh dy kritere: -Dënimi me vendim të formës së prerë me pushkatim. -Humbja e jetës nëVazhdoni leximin “Kush janë 63 martirët e klerit katolik të masakruar në 1944-1949 nga regjimi komunist?”