Jo të gjithë shkojnë të luten, 31-vjeçari vidhte në Kishën e “Shën Ndout”

Te Kisha e Shën Ndout në Laç strehohen shumë shpresa, lutje e mrekulli që pritet të ndodhin. Besimtarë nga e gjithë Shqipëria vizitojnë vendin shenjtë dhe shumat e parave që lenë aty nuk janë të pakëta. Në mesin e këtyre vizitorëve ka edhe nerëz që kanë për qëllim të vjedhin nga këto para. Arif Mançe,Vazhdoni leximin “Jo të gjithë shkojnë të luten, 31-vjeçari vidhte në Kishën e “Shën Ndout””

Kisha e Shën Ndoit, çdo vit mbi një milion pelegrinë

Nga NDUE DEDAJ   Është folur e shkruar shumë për këtë kryevend pelegrinazhi fetar, të cilin e vizitojnë me devocion jo vetëm shqiptarët e këtushëm, por nga mbarë trojet shqiptare, diaspora dhe shtetas të huaj. Dyndjet masive për në “Kishën e Laçit” janë të pakrahasueshme me ndonjë pelegrinazh tjetër ndër ne, duke e kthyer Laçin nëVazhdoni leximin “Kisha e Shën Ndoit, çdo vit mbi një milion pelegrinë”

Historia e kishes se shen Ndoit ne Laç,Sebaste sipas At Zef Pllumit

Nga At Zef Pllumi Prej disa shekuj kjo Shejtnore konsiderohet si vendi ma i shejt në tokën e Shqipnisë, i frekuentuem prej besimtarve të gjitha religjioneve. Ky vend thirret “Shejt” sepse Zoti u flet këtu shpirtënve e zemrave të besimtarëve, ndigjon lutjet e tyne dhe shpesh herë me mënyra të jashtëzakonshme i plotson dishiret eVazhdoni leximin “Historia e kishes se shen Ndoit ne Laç,Sebaste sipas At Zef Pllumit”