Telegrafikisht

Ipeshkev Kameri

Imzot Primo Bianki, kontributi patriotik i ipeshkvit të Durrësit

Rreth vitit 627 p. l. Kr. qe themeluar nga fiset ilire qyteti bregdetar i Durrësit, i cili aso kohe u pagëzua me emrin e lashtë Epidamus dhe më vonë emri i tij qe Durrah. Si qytet me tradita luftarake , mori pjesë në betejën e Peloponezit me 431 p. l. Kr. Gjatë luftrave iliro–romake me 229 p. l. Kr. Durrësi hyri nën prektoratin e Romës. Ishte qytet me rëndësi të veçantë [ Lexo më shumë...]

0 Comments