Reklama
Telegrafikisht

ILIRËT

Studime për ilirët

Moikom Zeqo  Paul Kreçmer (1866-1956) ka qenë profesor në Universitetin e Marburgut i gjuhësisë krahasimtare, më pas në Universitetin e Vjenës. Më 1896 botoi veprën “Einleitung in die Geschichte der griechischen Sprache” (“Hyrje në historinë e gjuhës greke”). Në këtë vepër pioniere ky dijetar i kushton mbi 40 faqe ilirëve dhe rolin e tyre në hershmëri. Kreçmer flet [ Lexo më shumë...]

0 Comments

PELLAZGËT, ILIRËT, SHQIPTARËT-Mustafa Kruja (Merlika).

Nga Mustafa Kruja (Merlika Nji gjâ aq’e habiçme âsht trûn’i njeriut, sa ka mbërrîmë t’a shtŷjë subjektin e vet, për faqe krejt normal, me pyetun vetveten: ” A jam apo s’jam?”. Dhe ai qi ka qênë me të vërtetë normal, ka besuem e thânë: “Jam tue menduem, pra qênkam!” Por pa mbërrîmë ende me e çuem kureshtën e shqeptiqizmën deri për të qênët e vet, njeriu [ Lexo më shumë...]

0 Comments