Telegrafikisht

Gjon Buzuku

“MESHARI” I GJON BUZUKUT HAPI NJË ETAPË TË RE NË LËVRIMIN E SHQIPES SI GJUHË E SHKRUAR KULTURE

Nga Albert Vataj “…Ne vitin 1554 me njezet mars e fillova dhe e mbarova në vitin 1555, në dhjetor 5 ditë. E në se, për fat, do të kem gabuar kund më ndonjë vend, unë dua, ku të jetë gabimi, ai që të jetë më i ditur se unë, atë gabim e lus ta ndreq. Sepse nuk çuditem në paça gabuar, duke qenë kjo vepër e parë e fort e vështirë për t’u punuar në gjuhën tonë”, [ Lexo më shumë...]

0 Comments