Reklama
Telegrafikisht

Faik Konica

“Shqipëria nuk bëhet –të pasurit nuk ndihmojnë, të varfërit nuk punojnë”.

Faik Konica njihet për gjuhën e tij të ashpër, si edhe për lëvizjet skajore në politikë, motivuar shpesh nga nevojat financiare. Letra e mëposhtme botuar nga DITA i përket Arkivit të Vjenës dhe mban datën 21 Nëntor 1897. Konica i shkruan i dëshpëruar kolegut të tij Visarion Dodani me të cilin ka korrespodecë të vijueshme. Konica ishte botues dhe drejtues i revistës [ Lexo më shumë...]

0 Comments

Thëniet më të bukura të Faik Konicës

 Faik Konica mbetet një intelektual i papërsëritshëm edhe në ditët e sotme. Një njeri mendjendritur jo vetëm si politikan por edhe si publicist e shkrimtar, pasuroj mendimin letrar shqiptar. Ne kemi sjell vetëm disa prej shprehjeve më të bukura të Faik Konicës:     Populli shqiptar ka disa veti shumë të mira… por një bandë maskarenjsh dhe dallaverexhinjsh kanë [ Lexo më shumë...]

0 Comments