HIMNI I FLAMURIT QË SHKROI EQREM ÇABEJ, NË KONKURSIN E VITIT 1937: ATJE LIDHET BESA E ZOTIT, PËR LIRI DHE PËR ATDHE!

Këtë “Himn të Flamurit”, e ka shkruar Eqrem Çabej më 1937, në konkursin e shpallur nga shteti shqiptar “për një himn të ri me frymë thjesht shqiptare”. Çabej e tërhoqi këtë krijim nga konkursi, kur merr vesh se në të merrnin pjesë personalitete të cilët i nderonte e i çmonte lart e me të cilëtVazhdoni leximin “HIMNI I FLAMURIT QË SHKROI EQREM ÇABEJ, NË KONKURSIN E VITIT 1937: ATJE LIDHET BESA E ZOTIT, PËR LIRI DHE PËR ATDHE!”

Kodi i mësuesit-nga Eqrem Çabej

“Këtë mësim e kam pasur si moto të punës sime për 14 vjet në arsim. Ju do të bëheni mësues. Mësuesia nuk është profesion, ajo është mision. Ju do të punoni për formimin e njeriut. Gabimet që mund të bëjnë profesionistët e ndryshëm, mund të korrigjohen me disa shpenzime, por gabimet që mund të bëniVazhdoni leximin “Kodi i mësuesit-nga Eqrem Çabej”

Pse bota na quan Albania dhe origjina e emrit Shqipëri

Nga Eqrem Çabej Shqiptari i thotë vetes shqiptar, vendit të vet Shqipëri, Shqipni, po populli njihet në botë, sikundër dihet, lashtërisht si Albanais, Albanese etj., dhe vendi i tij si Albanie, Albania. Ky emërtim i dyfishtë ka arsyet e veta. Ai ka lidhje me disa rrethana të karakterit etnografik, të cilat janë specifike për ShqipërinëVazhdoni leximin “Pse bota na quan Albania dhe origjina e emrit Shqipëri”