Telegrafikisht

Dom Frano Ilia

IMZOT FRANO ILLIA, NJERIU QË I KUSHTOI JETËN KISHËS, KOMBIT DHE KULTURËS

Nga Kastriot Marku Duke e parë furinë e tërbimit mizor komunist, për t’a shpëtuar nga harresa një pjesë të historinë tonë, Imzot Frano Illia, pinjolli i breznisë së fundme të klerikëve katolikë shqiptarë, besnikë të binomit “Fe e Atdhe”, fatmirësisht na e ka lënë të administruar punën e tij. Ai do ta paguante kushtimin e tij meshtarak, atdhedashurinë dhe punën e tij [ Lexo më shumë...]

0 Comments

DOM FRANO ILLIA, SI U DËNUA ME 25 VJET BURG DHE SI U MBYT NË LUMIN DRIN QERRJA QË MBANTE ARKIVAT E SHQIPËRISË

Dashnor Kaloçi Papa Klementi XI u muer vesht me Jezuitët e Venedikut e këta dërguen në Romë Atë Filip Riceputtin i cili mori në dorzim nga Papa shqiptar materialin historik të tij, planin e hartimit të historisë kishtare të ilirëve, e me ndihmën financiare me përballue shpenzimet e duhuna për atë punë. At Filip Riceputti mbi një barkë të Vendikut i ra për gjatë bregut të [ Lexo më shumë...]

0 Comments