Nata e petullave ose ndryshe Të lidhunat.

Simbas traditës së shumë viseve tona shqiptare, sonte asht “Nata e t’lidhunave”, nji traditë e lashtë sa vetë kombi jonë që vjen nga paganizmi dhe asht mbartë e percjellë deri më sot… Në kalendarin biblik njihet me termin Dita e t’lidhnave, pra dita kur lidhet moti deri në ardhjen e Pashkëve. Në historinë dymijevjecare teVazhdoni leximin “Nata e petullave ose ndryshe Të lidhunat.”