Thënie brilante për shqiptarët nga Faik Konica dhe Mit’hat Frashëri

Kush më mirë se Faik Konica dhe Mit’hat Frashëri mund të perifrazojë shqiptarët? Dy aristokratët e mendimit shqiptar, jo vetëm që i kanë vlerësuar bashkëkombasit, por duke mos pasur komplekse, kanë vënë në dukje me një ironi të hollë, por mjaft therëse karakterin tonë. Ka thënë Faik Konica… 1- Mjerimi i shqiptarëve ka qenë nëVazhdoni leximin “Thënie brilante për shqiptarët nga Faik Konica dhe Mit’hat Frashëri”

Përgjigjje fantastike nga Sterjo Spasse

Nga Sterjo Spasse -Ç’është jeta për ju? -Flluskë sapuni! -Po vdekja? -Shpërblim i jetës! -Ç’është bota? -Një pikë helm në hapësirë! Ç’është më e pakuptuar në botë? -Vdekja! -Cila është kafsha më e egër? -Njeriu! -Po më e butë? -Ajo që s’ka lindur! -Cili njeri ju duket më i poshtër? -Ai që ndryshon veten me njëVazhdoni leximin “Përgjigjje fantastike nga Sterjo Spasse”

Thënie që duhen lexuar nga Honore de Balzac

“Askush nuk e dashuron një femër thjesht se është e bukur apo e shëmtuar, budallaqe apo inteligjente. Ne dashurojmë sepse thjesht dashurojmë”. “Një ditë ke për të kuptuar se ka më shumë vlerë lumturia e dikujt tjetër, sesa lumturia jote”. “Një bashkëshort i mirë nuk bie asnjëherë të flejë i pari në darkë dhe asVazhdoni leximin “Thënie që duhen lexuar nga Honore de Balzac”

Aforizma nga Nënë Tereza

1.Folu butësisht njerëzve! Tregoje mirësinë në fytyre, në sy, në buzëqeshjen tënde, në ngrohtësinë e buzëqeshjes tënde, gjithnjë të kesh buzëqeshje gazmore! Jep jo vetëm kujdesin, por edhe zemrën! 2.Ne s’mund të bëjmë dot gjëra të mëdha, vetëm gjëra të vogla me dashuri të madhe. 3.Nuk ka rëndësi sa shumë jemi të angazhuar të bëjmë, porVazhdoni leximin “Aforizma nga Nënë Tereza”

Thëniet më të bukura të Faik Konicës

 Faik Konica mbetet një intelektual i papërsëritshëm edhe në ditët e sotme. Një njeri mendjendritur jo vetëm si politikan por edhe si publicist e shkrimtar, pasuroj mendimin letrar shqiptar. Ne kemi sjell vetëm disa prej shprehjeve më të bukura të Faik Konicës:     Populli shqiptar ka disa veti shumë të mira… por një bandëVazhdoni leximin “Thëniet më të bukura të Faik Konicës”