DHJETË KRITERET QË DUHET TË PLOTËSOJË NJË DEPUTET KURBINAS

DUKE MARRË SHKAS NGA ZGJEDHJET PARLAMENTARE (25 QERSHOR 2017), STAFI ADMINISTRUES I FAQES NË FACEBOOK DHE PORTALIT ” KURBINI ” PROPOZON KRITERET QË DUHET TË PLOTËSOJË NJË DEPUTET KURBINAS I CILËSDO FORCË POLITIKE QOFTË. 1. Të jetë një person i diplomuar në një universitet publik me rezultate të mira ose shumë të mira , oseVazhdoni leximin “DHJETË KRITERET QË DUHET TË PLOTËSOJË NJË DEPUTET KURBINAS”

Mohimi i krimeve të regjimeve totalitare në Shqipëri, duhet të jetë vepër penale

Nga Dritan Dema Kujtimi i krimeve të kryera nga regjimet totalitare në Shqipëri Kanë kaluar rreth 26 vjet nga ndryshimi i sistemit politik në Shqipëri, nga një rregjim i egër diktatorial, në një sistem politik shumëpartiak. Por, a është shëruar apo çliruar akoma shoqëria shqiptare, nga traumat, torturat dhe tronditjet, e pësuara gjate viteve tëVazhdoni leximin “Mohimi i krimeve të regjimeve totalitare në Shqipëri, duhet të jetë vepër penale”

Shkopeti, fshati që po shuhet nga rrëshqitja e tokës

Thuajse një fshat i tërë po zhduket nga erozioni pas reshjeve të mëdha, duke detyruar një pjesë  të banarëve që të largohen prej aty. Bëhet fjalë për Shkopetin, dikur i njohur nga mbipopullimi nga HEC-i, me mjaft të punësuar në këtë vepër hidroenergjetike; por që atyre tashmë po u rrëshket toka nën këmbë. Një pjesëVazhdoni leximin “Shkopeti, fshati që po shuhet nga rrëshqitja e tokës”

ZHDUKJA E PLAZHIT TË PATOKUT

NDUE DEDAJ Në Shqipëri, ani se mjaft e dhimbshme të thuhet, është bërë zakon humbja e mpakja e territoreve, në një mënyrë a në një tjetër. Dikur na i patën përlarë fqinjët me luftëra dhe Fuqitë e Mëdha me konferenca ambasadorësh, përfshi dhe ndonjë dhuratë mbretërore, si Shën Naumi. Tash, tokat tona, o i kaVazhdoni leximin “ZHDUKJA E PLAZHIT TË PATOKUT”

“Ore, si nuk keni turp?! Edhe 40 vite më parë në shkolla kishte ngrohëse e vaksinim!”

Nga Artan Fuga Këto ditë që thonë se paska epidemi gripi, ndonëse nuk ka asnjë transparencë shifrash, kur shkollat janë mbyllur, vocrrakët janë detyruar të mbyllen në shtëpi, nëpunësit, si të privilegjuar, marrin pushime suplementare të paguara për të ruajtur ciliminjtë në shtëpi, kurse ata që punojnë te privati nuk e kanë këtë të drejtëVazhdoni leximin ““Ore, si nuk keni turp?! Edhe 40 vite më parë në shkolla kishte ngrohëse e vaksinim!””

Si te kursejme energjine elektrike

Me afrimin e dimrit dhe uljen e temperaturave, nje problem ne vete eshte dhe fatura e energjise elektrike e cila shpesh eshte e paperballueshme. Për të kontribuar në pakësimin e konsumit të energjisë dhe rrjedhimisht në kursimin e parave dhe ngadalësimin e faktorëve që sjellin ngrohjen globale, gjithsecili prej nesh mund t’ia nisë nga shtëpiaVazhdoni leximin “Si te kursejme energjine elektrike”

Rrezikohen banoret! Demtohet diga ne rezervuarin e Zhejes ne Kurbin

Reshjet e shiut të ditëve të fundit kanë bërë që niveli i ujit në këtë ujëmbledhes të arrijë në piken kritike, ndërkohë që shkarkuesit kanë dalë jashtë funksioni për shkak të amortizimit të tyre. Prurjet e shumta të ujit kanë sjellë dëmtim të diges në disa vende, duke vënë në rrezik çarjen e saj. Kjo situatëVazhdoni leximin “Rrezikohen banoret! Demtohet diga ne rezervuarin e Zhejes ne Kurbin”

Një breshkë rreth 400 kg është kapur nga peshkatarët në Lagunën e Patokut

Një breshkë rreth 400 kg është kapur nga peshkatarët në Lagunën e Patokut. Kjo është hera e parë që në rrjetat e peshkatarëve bie një breshkë me të tillë peshë. Biologët dhe studiuesit e fushës shprehen se, një breshkë pak më e vogël është kapur rreth viteve ’60 në këtë zonë, por kurrsesi 400 kg.Vazhdoni leximin “Një breshkë rreth 400 kg është kapur nga peshkatarët në Lagunën e Patokut”

Alarmi i madh, bletët po zhduken nga toka

Gjatë mbledhjes së pjalmit dhe të nektarit, bletët shtëpiake vizitojnë shumë bimë, e falë kësaj përzgjedhjeje të tyre luajnë një rol të madh në procesin riprodhues të bimëve, duke çuar pjalmin nga njëra lule në tjetrën. Bletët janë shumë të çmuara dhe të pazëvendësueshme që jeta bimore të vazhdojë. “Nëse bleta zhduket nga sipërfaqja eVazhdoni leximin “Alarmi i madh, bletët po zhduken nga toka”

Skuraj-Ura pasarelë nga një lehtësi komunikimi dhe promocioni turistik tashmë është kthyer në një rrezik serioz per banoret.

Nga Edmond Brozi Kujtdo që ka i rënë të udhëtojë me makinë në aksin rrugor Milot-Peshkopi, i ka rënë në sy një urë pasarelë e ndërtuar pak vite më parë  mbi lumin Mat në fshatin Skuraj, aty ku dhe fillon lugina e Shkopetit. Kjo urë e varur e tipit pasarelë ia shtonte dhe më shumëVazhdoni leximin “Skuraj-Ura pasarelë nga një lehtësi komunikimi dhe promocioni turistik tashmë është kthyer në një rrezik serioz per banoret.”