Bamirësi pa kamera

Nga Ndue Dedaj Tërmeti i 26 nëntorit zbuloi energjinë e pashtershme të shqiptarëve në ndihmë të vëllezërve të tyre të dëmtuar rëndë, në Durrës, Thumanë, Laç, Shijak etj. Ka një rekord bamirësie, si në numrin e njerëzve të përfshirë, ashtu dhe në ndihmat e mbledhura, shprehje e bujarisë dhe e solidaritetit njerëzor të pashoq. NjerëzVazhdoni leximin “Bamirësi pa kamera”

Bamirësia nuk bëhet për famë, por për shpirt. – Nga Mentor Kikia

Këta që u varin salçiçet në qafë të varfërve për të bërë fotografi… Një diskutim në “Opinion”, ose më saktë mënyra e komunikimit mes drejtuesve të dy fondacioneve bamirëse, ishte gati i pështirë. Asgjë më shumë; ishte një lloj gare për vëmendje dhe protagonizëm: Kush ka bërë më shumë për shqiptarët e varfër? Me këtëVazhdoni leximin “Bamirësia nuk bëhet për famë, por për shpirt. – Nga Mentor Kikia”

Qeni që me nuhatjen e tij instinktive doli më i vlefshëm se qindra doktoratura, qindra tituj, dhjetra qendra studimore, akademi e katedra

Fjalimi i fundit i qenit !  Nga Artan Fuga. Unë qeni akuzoj : Ham ham ham: Se pasi paguajmë pa fund shkencëtarë, Se pasi iu vemë emra të mëdhenj : institute, universitete, akademira, qendra studimore, a dreqi me të birin, se pasi japim tituj e grada shkencore, se pasi vendosim se cilat janë kriteret idioteVazhdoni leximin “Qeni që me nuhatjen e tij instinktive doli më i vlefshëm se qindra doktoratura, qindra tituj, dhjetra qendra studimore, akademi e katedra”