DJE PAME- Poezi nga Ymer Hysa

DJE PAME Dje pamë si jeta varej në fije të perit Dje kuptuam sa vlerë ka dhimbja, dashuria, Dje kuptuam sa pranë i jemi ferrit Dje kuptuam sa e pa vlerë është pasuria. Dje pamë si jeta këputej në mes si fletë Si shpresa shëmbej si kështjellë rëre, Dje pamë sa të përkohshëm jemi nëVazhdoni leximin “DJE PAME- Poezi nga Ymer Hysa”

Eksperti rumun flet për pasojat e tërmetit: Çarje si këtu s’kam parë askund “Brenda ndërtesave ishte katastrofë”

Inxhinieri i strukturave nga Rumania Cezar Aanicai në një intervistë në rubrikën “Opinion” në “News 24” deklaroi se situata pas tërmetit në Shqipëri i duket e rëndë. Aanicai u shpreh se çarje të mureve në ndërtesa si në Shqipëri nuk ka parë askund. “Dua të qartësoj diçka, unë jam inxhinier strukturash. Kam pasur një aktivitetVazhdoni leximin “Eksperti rumun flet për pasojat e tërmetit: Çarje si këtu s’kam parë askund “Brenda ndërtesave ishte katastrofë””

TERMETI, I VIHET SHIRITI I KUQ SPITALIT TE LAÇIT

 Mbyllet për shkak të dëmtimeve të marra nga tërmeti i 26 nëntorit 2019, spitali i Laçit. Godina spitalore është shpallur jashtë funksionit për shkak të dëmtimeve, ndërkohë që do të vijojë të shërbejë për qytetarët vetëm Urgjenca. Veç spitalit termeti ka demtuar godinen ku eshte vendosur Bashkia si dhe Komisariatin e policisë.   Deri taniVazhdoni leximin “TERMETI, I VIHET SHIRITI I KUQ SPITALIT TE LAÇIT”