MBLEDHJA E MUKJES, ATY KU LINDI NGA NACIONALISTËT DHE U VARROS NGA ENVER HOXHA DHE JUGOSLLAVËT IDEA E SHQIPËRISË ETNIKE

MUKJA, PIKA E THYERJES, 75 VITE PAS Mbledhja e Mukjes u mbajt prej 1-3 gusht 1943. Aty morën pjesë 12 përfaqësues të Frontit Nacionalçlirimtar dhe 12 përfaqësues të Ballit Kombëtar. Pas shumë diskutimesh dhe lëshimesh të dyanshme, u arrit marrëveshja për luftë të përbashkët dhe të menjëhershme kudër pushtuesit përkrah aleatëve të mëdhenj. Gjithashtu, uVazhdoni leximin “MBLEDHJA E MUKJES, ATY KU LINDI NGA NACIONALISTËT DHE U VARROS NGA ENVER HOXHA DHE JUGOSLLAVËT IDEA E SHQIPËRISË ETNIKE”

GJERGJ KASTRIOTI – SKËNDERBEU DHE ARBËRIA E EPOKËS SË TIJ – Nga EUGJEN MERLIKA

Viti 2018, si vit jubilar i historisё sonё, ose mё saktё, i pjesёs mё tё ndritur tё saj, qё 550 vite mё parё, mё 17 janar 1468, me kalimin n’amshim tё Gjergj Kastriotit, do tё mbyllte njё epokё, na kthen vёmёndjen n’atё periudhё historike qё pёr shqiptarёt, nё sajё tё fuqisё marramendёse tё ngjarjeve dheVazhdoni leximin “GJERGJ KASTRIOTI – SKËNDERBEU DHE ARBËRIA E EPOKËS SË TIJ – Nga EUGJEN MERLIKA”