Si u shembën 2169 kisha e xhami pas urdhrit të Enver Hoxhës

Kur prekte çështjen e luftës kundër fesë në vitin 1967, vit kur u shkatërruan në masë gjithë kishat, xhamitë e teqetë në vend, bashkëshortja e diktatorit Nexhmije Hoxha, e distancoi burrin e saj nga kjo ngjarje. Më poshtë është një urdhër sekret i diktatorit, ku përgënjeshtrohet kjo. Raporti informativ jep me shifra dhe detajon gjithëVazhdoni leximin “Si u shembën 2169 kisha e xhami pas urdhrit të Enver Hoxhës”

Shqipëria dhe përballja me tërmetet shkatërruese, qindra të vdekur në 1851

Këto ditë disa tërmete kanë goditur  Shqipërinë duke shkaktuar jo pak panik . Megjithatë ky nuk është rasti i parë që vendi është shkundur nga lëkundjet. Në disa raste, tërmeti ka shkaktuar edhe fatkeqësi te shqiptarët. Por cilët janë 10 tërmetet më të fuqishëm në historinë e vendit tonë? 10 rastet që figurojnë në rekordet eVazhdoni leximin “Shqipëria dhe përballja me tërmetet shkatërruese, qindra të vdekur në 1851”