Dëme serioze nga tërmeti në Kurbin

Disa banesa kanë pësuar dëmtime serioze nga lëkundjet e tërmetit. Situata paraqitet mjaft problematike në disa shtëpi banimi në malësinë e Kurbinit, për rrjedhojë pasojat duket se janë  serioze. Faktet dhe provat janë dëshmi e qartë nga pasojat që sollën lëkundjet e tërmetit. 85 vjeçari Ndue Gega nga fshati Selitë në malësinë e Kurbinit tregonVazhdoni leximin “Dëme serioze nga tërmeti në Kurbin”

HISTORIKU I SHENJTORËVE TË KRISHTERË, VEÇORITË DALLUESE TË BESIMIT KATOLIK NË SHQIPËRI

Robert Elsie (1950-2017) Kjo përmbledhje të dhënash përqendrohet në zhvillimin historik të kulteve të shenjtëve të krishterë që ishin nderuar në Shqipëri, dhe përbën njëkohësisht një përpjekje për të hedhur dritë mbi disa veçori të besimit të krishterë aty. Kur merremi me krishtërimin dhe historinë e tij të gjatë në Shqipëri, është e domosdoshme qëVazhdoni leximin “HISTORIKU I SHENJTORËVE TË KRISHTERË, VEÇORITË DALLUESE TË BESIMIT KATOLIK NË SHQIPËRI”

Kazma kundër historisë të kthehet kundër vetes

Nga: Aurel Plasari Mjafton që, si një heqje nervi, t’ia shkulësh një shoqërie kujtesën historike që ta kthesh atë në barbare. “Mjerë ai popull që e ka humbur kujtesën historike!”, psherëtihet atëherë. Mirëpo, “atëherë” domethënë vonë. Asgjësimin e kësaj ekzistence të dytë të qenies shqiptare synon kazma që është ngritur kundër një monumenti shumëfish historik, –Vazhdoni leximin “Kazma kundër historisë të kthehet kundër vetes”

SHQIPTARËT DHE SHQIPËRIA SIPAS DOKUMENTEVE ARKIVORE QË RUHEN NË BIBLIOTEKËN APOSTOLIKE TË VATIKANIT

SHQIPTARËT DHE SHQIPËRIA SIPAS DORËSHKRIMEVE QË RUHEN NË BIBLIOTEKËN APOSTOLIKE E VATIKANIT Pasuria Shqiptare në Vatikan Biblioteka Apostolike e Vatikanit është një ndër bibliotekat më të pasura në botë për historinë e krishterimit, dhe ndoshta më e pasura në botë për sa i përket historisë së trojeve shqiptare brenda dhe jashtë kufijve të sotëm politik-administrativë.Vazhdoni leximin “SHQIPTARËT DHE SHQIPËRIA SIPAS DOKUMENTEVE ARKIVORE QË RUHEN NË BIBLIOTEKËN APOSTOLIKE TË VATIKANIT”