PORTRETI I GJERGJ KASTRIOTIT, NË GALERINË “UFFIZI” – FIRENCE – Nga Lutfi ALIA

Në vitin 1901, në një shkrim në revistën “Albania”, mentori Faik Konica shtroi një pyetje: “A ekziston një portret autentik i Skenderbeut?” [1]  Nxitjen për këtë artikull, Konica e mori pasi lexoi veprën e Frederick Kenner  “Vjetari i koleksioneve të Shtëpisë Perandorake. Viena: vellimi XIX, viti 1898”, i cili shkruan se në koleksionin e Arkidukës Ferdinand IIVazhdoni leximin “PORTRETI I GJERGJ KASTRIOTIT, NË GALERINË “UFFIZI” – FIRENCE – Nga Lutfi ALIA”

Atentati: 600.000 sirianë që vijnë dhe 500.000 shqiptarë që largohen…

Nga Artur Zheji Nuk është humanizëm, por thjesht një shërbim servil për të siguruar mbështetje ndërkombëtare dhe para. Një akt i çmendur, cinik dhe me pasoja të frikshme për një vend të vogël si Shqipëria, që nuk mundet të shërbejë 600.000 refugjatë lufte të një kombi të huaj, me kohëzgjatje të përjetshme. Në Shqipëri sotVazhdoni leximin “Atentati: 600.000 sirianë që vijnë dhe 500.000 shqiptarë që largohen…”

Historia prekëse e Xherdan Shaqirit: S’kisha para as për stërvitje

Xherdan Shaqiri dha një intervistë të gjatë për The Players Tribune. Në këtë intervistë shqiptari nga Kosova ka shpjeguar në detaje jetën e tij dhe karrierën sportive që nga fillimi deri tani, duke treguar disa ngjarje dhe tregime të ndryshme që nga emigrimi i tij me familje në Zvicër. Shaqiri është pjesë e skuadrës sëVazhdoni leximin “Historia prekëse e Xherdan Shaqirit: S’kisha para as për stërvitje”