Zbulime të rralla në Zgerdhesh të Krujës, aty ku ishte qyteti ilir i Albanopolit

Prej afro një muaj një grup arkeologesh shqiptarë e gjermanë kanë bërë kërkime e gërmime edhe në kalanë  e Albanopolisit e cila gjendet në  Zgërdhesh të Krujes. Në pikën më veriore të Qarkut të Durrësit. Gërmimet janë bërë mbrenda kesaj kalaje dhe janë zbuluar disa varre që i përkasin periudhës romake të vonë. Në këtëVazhdoni leximin “Zbulime të rralla në Zgerdhesh të Krujës, aty ku ishte qyteti ilir i Albanopolit”