Shqipëria e viteve ‘30-‘40! Tarifat e avionëve për Tiranë, Peshkopi, Devoll, Kukës, Shkodër, Korçë, Vlorë e Gjirokastër

Fillesat e aviacionit në Shqipëri janë të lidhura me organizimin ushtarak të vendit. Në ligjin e vitin 1920 për organizimin e forcave të armatosura përcaktohej se ushtria shqiptare ndahej në fuqi tokësore, detare dhe ajrore. Edhe pse fluturimet ajrore u përcaktuan me ligj si pjesë e forcave të armatosura, nuk mungojnë iniciativat për organizimin eVazhdoni leximin “Shqipëria e viteve ‘30-‘40! Tarifat e avionëve për Tiranë, Peshkopi, Devoll, Kukës, Shkodër, Korçë, Vlorë e Gjirokastër”

Si u ekzekutuan në Mamurras dy biznesmenët amerikanë dhe a kishte dorë Serbia në këtë ngjarje

Nga Roland Qafoku Dy amerikanët Robert Lewis Coleman dhe George De Long kishin njëqind arsye të vizitonin Shqipërinë atë pranverë të vitit 1924. Mes tyre ishte edhe se në këtë vend i huaji jo vetëm nuk prekej, por gëzonte respekt nga të gjithë. Por të dielën e 6 prillit, teksa udhëtonin nga Tirana drejt Shkodrës,Vazhdoni leximin “Si u ekzekutuan në Mamurras dy biznesmenët amerikanë dhe a kishte dorë Serbia në këtë ngjarje”