Telegrafikisht

29/05/2018

Kanuni i Skënderbeut, vepër monumentale e kulturës sonë

Isak Ahmeti SEMANTIKA E FJALËS KANUN Kanuni, sipas Fjalorit të Gjuhës së sotme Shqipe është përmbledhje ligjesh e normash të pashkruara, të trashëguara brez pas brezi, që pasqyrojnë gjendjen ekonomike-shoqërore të periudhave të kaluara dhe që në kohën e vet mbronin interesat e klasave të shtresave të caktuara shoqërore; është tërësia e normave të së drejtës zakonore. [ Lexo më shumë...]

0 Comments

A ishte Skënderbeu nga Hasi?

Prof. Asoc. Dr. Muhamet Bela Për vetë rëndësinë dhe rolin e spikatur që pati figura e Gjergj Kastriotit-Skanderbeg jo vetëm për zhvillimet historike në zotërimet e tij arbërore, por dhe për ato rajonale e më gjerë europiane (pasi ndali dallgën e madhe otomane përmbytëse të vërshonte në bregun tjetër të Adriatikut, duke rrezikuar të ndryshonte seriozisht klimën politike dhe [ Lexo më shumë...]

0 Comments

Presidenti Meta dekoron kardinalin Ernest Troshani në Kishën e Shen Ndoit

Presidenti i vendit Ilir Meta ishte sot në Kishën e Shna Ndout në Laç, për të marrë pjesë në pelegrinazhin e një prej 13 të martave, që kulmon më 12 qershor. Pelegrinazhi i besimtarëve nisi më 20 mars dhe ku mijëra persona e vizitojnë vendin e shenjtë. Pelegrinët vijnë thuajse nga i gjithë vendi dhe pa dallime fetare, të krishterë apo myslimanë. Ato quhen 13 të martat e [ Lexo më shumë...]

0 Comments