Telegrafikisht

15/05/2018

Origjina e vërtetë e konfliktit, mes Izraelit dhe Palestinës

  Është e pabesueshme se çfarë mund të arrijnë të marrin, një grusht njerëzish që janë të vendosur, dhe kur gjenden në vendin e duhur dhe në kohën e duhur. Në nëntor 2017 u mbushën 100 vjet nga dita kur, në kulmin e Luftës së Parë Botërore, qeveria britanike dërgoi një letër, e njohur si “Deklarata Balfour”, e cila tre dekada më vonë do të çonte në krijimin e [ Lexo më shumë...]

0 Comments

Ja ç’shkruan kuadri komunist në qarkoren e tij urdhëruese për kishen e Shën Ndoit

  Njihej nën komunizëm fenomeni i ndjekjes në fshehtësi i riteve fetare, nga pjesëtarë të të gjitha besimeve. Kishte prej atyre që u dorëzuan nga presioni komunist, por dhe prej atyre që gjetën mënyra për ta sfiduar atë. Ky fenomen ka përfshirë atë botë dhe të ashtuquajturën Kishë e Laçit, ose ndryshe e Shnanout, ku çdo qershor realizohet një peligrinazh masiv aty [ Lexo më shumë...]

0 Comments

BOOM: Drejtori i Hipotekës Laç “thyen” urdhrin e Ramës, nuk i zgjidh hallin qytetarit

    Kryeministri  Rama gjatë llogaridhënies publike në Laç i dha 24 orë kohë drejtorit e hipotekës për t’i zgjidhur problemin një qytetari, i cili ka 6 vite që nuk merr çertifikatën e pronësisë. Genc Lama banues ne fshatin Shullaz të Laçit ka nje shtëpi të vitit 1974, të cilën ende nuk e ka regjistruar, pasi i thuhet se ka mbivendosje. Rama: Ai ka shtëpinë aty, [ Lexo më shumë...]

0 Comments

Dritan Dema: Në Shqipëri asnjë nga krimet kundër njerëzimit nuk janë gjykuar ende!

Dritan Dema shkruan në rrjetin social: “Faleminderit te gjithe ju qe keni ndjekur postimet e ketyre diteve në lidhje me promovimin e çeshtjes per Personat e Zhdukur, në Shqiperi. Me poshte po ju jap nje permbledhje te statistikave te publikuara (aq sa ishte e mundur) si dhe listen e personave te vrare / zhdukur në vitin e aferm 1990. Krime Kunder Njerezimit. Por, cili eshte roli i [ Lexo më shumë...]

0 Comments