Telegrafikisht

18/04/2018

A ka njeri që flet “shqip”?

Nga Frrok Çupi “Shqip” themi në pezhorativ sa herë kërkojmë që tjetri të flasë “drejt”, dmth, të thotë të vërtetën…, kësaj i themi “fol shqip”. Kur kërkojmë mes shqiptarëve që të flasin “shqip”, dmth përdoruesve të vetëm të kësaj gjuhe të vetme si e tillë në botë, atëherë edhe këtu duket se kërkojmë Diogjenin e Greqisë së lashtë që me fenerin [ Lexo më shumë...]

0 Comments

Për një fjalor të madh kombëtar të gjuhës shqipe

Prof. Dr. Hajri SHEHU Fjalori shpërfaq një pasuri të madhe leksikore, kuptimore e frazeologjike e do të ishte një pasqyrë e gjallë e leksikut të shqipes dhe e zhvillimit të këtij leksiku në këto vite e edhe përtej këtyre viteve Veçoritë strukturore e bëjnë gjuhën standarde të jetë në qendër të rëndesës në punë të korrektësisë drejtshkrimore, [ Lexo më shumë...]

0 Comments

Laçi në finalen e Kupës, një hap larg kupave te Europës

Laçi është finalisti i Kupës së Shqipërisë për herë të katërt në historinë e klubit. Kurbinasve u ka mjaftuar barazimi 1-1 në fushën e Kukësit për të siguruar pjesëmarrjen në finalen e majit ku do të kërkojnë trofeun dhe pjesëmarrjen në Ligën e Europës në sezonin e ardhshëm. Barazimi 0-0 në duelin e parë linte gjithçka të hapur ndërsa në fillim u duk se Kukësi [ Lexo më shumë...]

0 Comments

Krahu i punës në Shqipëri më i liri në rajon dhe BE

Krahu i lirë i punës llogaritet të jetë më i lirë në rajon dhe BE. Kosto orare mesatare për një të punësuar në Shqipëri llogaritet të jetë rreth 2.3 euro, rreth 12 herë më e ulët se mesatarja e Bashkimit Europian. Të dhënat janë marrë nga INSTAT për Shqipërinë dhe Eurostat për vendet e tjera të Europës. Krahasuar me vendet e rajonit, kostot orare e punës llogaritet [ Lexo më shumë...]

0 Comments