Koha është e maskarenjve, po Atdheu i shqipëtarve!

  Ali Asllani Hakërrim Që nga Korça gjer te Shkodra mbretëron një errësirë, nëpër fusha, nëpër kodra, vërshëllen një egërsirë! Pra, o burra, hani, pini, hani, pini or’ e ças, Për çakallin, nat’ e errët, është ras’ e delî ras’! Hani, pini dhe rrëmbeni, mbushni xhepe, mbushni arka, të pabrek’ ju gjeti dreka, milionier’ juVazhdoni leximin “Koha është e maskarenjve, po Atdheu i shqipëtarve!”

Fakte nga jeta e Gjergj Kastriotit-Skënderbeut. Njëri nga gjeneralët më të zotë të historisë së njerzimit, 29 beteja të fituara.

  Më 17 janar u mbushën 550 vjet nga vdekja e Gjergj Kastriot Skënderbeut, Heroit Kombëtar të kombit shqiptar. Ndërkohë që qeveria shqiptare e ka shpallur vitin 2018 vitin e Skënderbeut. Po cili është Skënderbeu? Cila ka qenë jeta dhe veprimtaria e tij? Përse Skënderbeu u shndërrua në pikën referuese të shqiptarëve gjatë Rilindjes dheVazhdoni leximin “Fakte nga jeta e Gjergj Kastriotit-Skënderbeut. Njëri nga gjeneralët më të zotë të historisë së njerzimit, 29 beteja të fituara.”

Një milion në varfëri, BB: Shqipëria më e varfra në rajon

Banka Botërore e klasifikon Shqipërinë si vendin me nivelin më të lartë të varfërisë në rajon. Sipas Bankës, një e treta e popullsisë shqiptare jeton me më pak se 5 dollarë në ditë, ndërkohë që në vendet e tjera kjo shifër është dukshëm më e ulët. “Kjo shpjegohet me dy arsye: Rritjen nën potencial tëVazhdoni leximin “Një milion në varfëri, BB: Shqipëria më e varfra në rajon”

Të qenët “skifter” në shekullin XXI. Skifter mos qofsh!

Elsa Skënderi Ti ç’farë ndere, Mujo, po na lypë? Qi dy djepat na i ke vu në gjumë? A don forcë, Mujo, me qindrue? A don luftë, Mujo, me luftue? A don gja, Mujo, a don mall? A don dije, Mujo a don gjuhë? Lyp shka të duesh – Mujos te i kan thanë. -ShpeshVazhdoni leximin “Të qenët “skifter” në shekullin XXI. Skifter mos qofsh!”

Si e shpjegon Barleti emrin e Krujës

Nga Moikom Zeqo Në librin “Rrethimi i Shkodrës”, botuar në 1504, Barleti shënon: “Na patën rënë në dorë disa shkrime, më tepër fragmente sesa anale, në të cilat flitej më shumë për rindërtimin që i bënë këtij qyteti (Shkodrës) stërgjyshërit tanë, sesa për ndërtimin e tij. Ishte shkruar aty në gjuhën popullore se një farëVazhdoni leximin “Si e shpjegon Barleti emrin e Krujës”