Telegrafikisht

10/04/2018

Atë Gjergj Fishta jep një përgjigje të rrallë: Përse në Shqipëri nuk ecën asnjë punë mbarë?

Thuajse të gjithë themi se në Shqipëri asnjë punë nuk ecën mbarë, por asnjëherë nuk ja dalim të gjejmë një përgjigje. Me gjenialitetin e vet, ironinë e sarkazmën e jashtëzakonshme e fine, poeti i madh Atë Gjergj Fishta jep një përgjigje të rrallë: Kishin hyp nji rreze dilli, Ai Shën Pjetri e ai Shën Mhilli, E po flisnin për i hall t’vjetër, Ai Shën Mhill me njat Shën [ Lexo më shumë...]

0 Comments

Si do të ndryshojë fitimi i bisneseve të vogla pas përfshirjes në skemën e TVSH-së

Të shumtë janë ata, që për t’i shpëtuar papunësisë, kanë çelur një aktivitet, ku janë punësuar vetë apo së bashku me pjesëtarët e familjes. Aspak konkurrues dhe me fitime të ulëta, shpesh vetëm një pagë mujore për të mbajtur familjet, bizneseve të ashtuquajtura të vogla po iu ngushtohet laku me përfshirjen në skemën e TVSH-së. Koston e shtuar ata nuk e [ Lexo më shumë...]

0 Comments

Rrëfimi i dhimbshëm i 16-vjeçares : Pse lashë ëndërrat dhe shkollën

Ajo është 16 vjeç dhe vjen nga fshati Gjorme i Kurbinit. Marsilda është vajza e madhe e familjes Xhixha dhe motra e 2 vëllezërve. Fëmijëria e saj ka kaluar mes peripecive dhe vështirësive të mëdha me të cilat për fat të keq ajo dhe pjesëtarët e tjerë vazhdojnë të përballen akoma. Në kushte ekstreme varfërie, në një shtëpi e cila vetëm emrin ka të tillë, pa orendi dhe [ Lexo më shumë...]

0 Comments

11 Prilli- Nga Edison Ypi

Nga Edison Ypi 11 Pridh A ishte i arsimuar ? Dridhej e përdridhej të linte përshtypjen se ishte i shkolluar, por i shkalluari i pashkolluar s’mori dot asnjë diplomë. Po i edukuar, i kulturuar, i ditur, a ishte ? As minimalisht. Nga frika se mund ta dëshmonin sa i paditur ishte, i vrau një nga një të gjithë ata që ja dinin hilet. I njohur në botë ? Aspak. Për tu dukur i njohur [ Lexo më shumë...]

0 Comments

Individi shqiptar, Aushvici… Tepelena, dhuna verbale

Nga Ben Andoni – Në të gjithë debatet që bëhen në vend, lexuesi, shikuesi dhe dëgjuesi kanë perceptimin se jetojmë në dy Shqipëri. Në atë njërën e perceptuar nga të mirët dhe tjetrën të përvijuar nga të këqijtë. Për një fakt të njëjtë dhe gati kategorik, siç mund të jetë dokumenti real, ka interpretime të ndryshme që në fund të debateve shterpë i humbasin [ Lexo më shumë...]

0 Comments