Telegrafikisht

06/04/2018

Dëshmia tronditëse e Sami Repishtit: Kam parë fshatarë të piqeshin si copë mishi mbi qymyr në kampin e Tepelenës

Një deklaratë e historianit Pëllumb Xhufit mbi kampin e Tepelenës, ka shkaktuar debate të forta mbi kampet komuniste në shqipëri. Sami Repishti është një nga ata që kanë vuajtur në këto kampe. Ai qendroi 10 vite para se të arratisej dhe të shkonte në SHBA, ku jeton dhe sot e kësaj dite. Në vitin 1968, ai i dërgonte një letër ministrit francez, Andre Malraux, ku i rrëfente [ Lexo më shumë...]

0 Comments

Shefqet Dobra: Të vërtetat për Kampin e Tepelenës

Unë që po shkruaj, kam qenë në atë kamp, nga fillimi, kur shkuam nga Berati deri ne 54/ trën. Kur u shkri ai kamp i mallkuar isha njëmbëdhjetë vjeç, gjë e ç’do pëllëmbë të atij vendi. Gjynah të qahemi, s’na paska munguar as gjë, më mirë e paskan ditur ata që nuk kanë qenë qen atje. Njerëz të pa njohur, që flitnin jo vetëm dialekte por, edhe gjuhë të ndryshme, [ Lexo më shumë...]

0 Comments