“The Voice Kids Albania” Enxhi Kulla, një yll në lindje i muzikës shqiptare!

Enxhi është vetëm 12 vjeçe, por talenti dhe zëri i saj, suksesi në interpretim, kanë tejkaluar moshën e saj. Enxhi Kulla studion në Liceun Artistik për violinë dhe është vajza e  këngëtares kurbinase të muzikës popullore Dhurata Aliaj, një mbështetje për Enxhin por edhe burimi gjenetik nga vjen gjithë ky talent i saj. Ajo uVazhdoni leximin ““The Voice Kids Albania” Enxhi Kulla, një yll në lindje i muzikës shqiptare!”

Eugjen Merlika: Ju rrëfej Tepelenën që mbaj mend!

Nga Eugjen Merlika Rrëfimi në ’91 i Eugjen Merlikës, i cili ndodhej në Kampin e Tepelenës në moshën 6-vjeçare. Në mënyrë konstante të gjitha dëshmitë që vijnë nga dëshmitarë të kampit famëkeq kanë të njëjtën panoramë, një Aushvic shqiptar, ku krematoriumin e zëvendësuan sëmundjet, uria, duke lënë të vdesin me qindra fëmijë e pleq Një ditëVazhdoni leximin “Eugjen Merlika: Ju rrëfej Tepelenën që mbaj mend!”

Çfarë ndodhi në kampin e Tepelenës! Lek Previzi, dëshmitari i mbijetuar: Enveri do na çonte në Siberi

Piktori e shkrimtari Lek Previzi, i vetmi që është gjallë nga moshatarët e tij që përjetuan kampin e tmerrshëm të Tepelenës, dëshmon për herë të parë se cili ishte plani sekret i Enver Hoxhës me të gjitha familjet e izoluara, para se të hapej kampi, dhe si zhdukën me buldozer e traktor njerëzit që vdisnin.Vazhdoni leximin “Çfarë ndodhi në kampin e Tepelenës! Lek Previzi, dëshmitari i mbijetuar: Enveri do na çonte në Siberi”