Telegrafikisht

17/03/2018

Heroi ynë Kombëtar në veprën e Marin Barletit

Prof. as. Dr. Anton Papleka Një nga ato burime të shkruara që hedhin dritë mbi marrëdhëniet midis iliro-arbërorëve dhe persianëve, është edhe vepra madhore „Historia e Skënderbeut“ e Marin Barletit. Këtë autor, shkenca shqiptare e ka konsideruar si personalitetin më të  shquar, me të cilin Shqipëria mori pjesë në rrymën humaniste të shekujve XV-XVI.(I, 53) I lindur në [ Lexo më shumë...]

0 Comments

‘National Geographic’, 1912: Shqiptari, personaliteti më piktoresk në Europë!

“As rrahjet me thupra, as arma, as topi, as mërgimi, as burgimi, as edhe vetë vdekja nuk i tund nga vendi”. Folësi ishte një shqiptar i ri në moshë që një pjesë të shkollës e kishte bërë në SHBA. Ai është rikthyer tani në vendin e tij, ku po punon me zell të madh. Është një prej të paktëve njerëz të arsimuar në Shqipëri, por synon që brezi i ardhshëm të mos i [ Lexo më shumë...]

0 Comments