Ai rrëfeu se një pjesë e sëmundjeve janë “shpikur” nga vetë medikamentet, duke përmendur edhe vaksinat, të cilat sipas tij janë burim i sëmundjeve kancerogjene.

“Sëmundjet e njeriut janë bërë pazari i industrisë farmaceutike. Nuk jam kundër farmacisë por kam këtë teori bindëse të vërtetuar shkencërisht.  Vaksinat janë burim i shumë sëmundjeve kancerogjene. Trupi nuk ka nevojë per viruse të reja që merren nga ilaçet. Kanceri shërohet, kanceri fillon kur mjeku të thotë “ke kancer”, tregoi Ramadani.

Ai rrëfen se gjendja natyrore e njerëzve është të jenë të shëndetshëm dhe për ta ruajtur mjafton harmonia me produktet natyrore  inteligjente.

“Teoria ime nënkupton që gjendja natyrore e njerëzve është të jenë të shëndetshëm. Pse nuk e kemi këtë gjendje natyrore? Pse vdesin njerëz të çdo moshe? Në mjekësi ekzistojnë 12 mijë sëmundje dhe po ta mirëmbajmë qelizën nuk sëmuremi kurrë. Mjekësia ka dështuar duke u marrë me gjene. Ushqimi është ajo lëndë që pas disa orëve bëhet mendim. Ato ushqime që kriojn natyra janë inteligjente. Atë që Zoti e ka krijtar në natyrë e di që i duhet njeriut. Nëse ne ushqehemi me ushqimet natyrore nuk sëmuremi.
Ushqimi komunikon me gjenet tona.

Ramadani ka treguar edhe mbi dëmin që u vjen grave duke qëndruar disa orë në komjuter, dëm që e krahason të njëjtë me efektin që ka duhanpirja.

“Nëse gratë qëndrojnë të ulura 7, 8 orë në ditë në kompjuter janë të rrezikuara njëlloj si ato që pinë duhan. Nëse është e detyrueshme kjo, atëherë për 3 minuta duhet të bëjnë disa ushtrime”, tha ai.

Yndyra, një nga produktet armike që mjekësia këshillon të shmanget, Ramadani e sheh të nevojshëm për të ruajtuar balancën trupore.

E ndërsa ai vetë garanton se teoria e tij pa medikamente funksionon. “Nuk kam asnjëherë dhimbje koke. Nëse shkojmë tek shkaku e ndalojmë”, deklaroi Ramadani.