Kreu krime kundër njerëzimit. Kërkojnë që rruga “Mehmet Shehu” në Mallakstër të riemërtohet

Një kërkesë që kërkon riemërtimin e rrugës në Mallakastër që mban emrin e Mehmet Shehut. Në këtë kërkesë thuhet se “vendimi i Këshillit Bashkiak Mallakastër i vitit 2002, për të emërtuar këtë rrugë, në qytetin e Ballshit, ka rezultuar i gabuar. Nga mungesa e dokumentacionit të plotë e kemi të pamundur për të vlerësuar shkaqetVazhdoni leximin “Kreu krime kundër njerëzimit. Kërkojnë që rruga “Mehmet Shehu” në Mallakstër të riemërtohet”

Varfëria, jemi të parët në Europë! Unicef: E vuajnë 18 mijë fëmijë

Shqipëria ka normën më të lartë të fëmijëve që jetojnë në atë që njihet si varfëri multidimensionale, në të gjithë Europën. Në këtë përfundim arrin një raport i publikuar së fundmi nga Unicef. Ky raport vlerëson se, në vendin tonë janë rreth 18 mijë fëmijët që jetojnë në varfëri, dhe kjo përkthehet në 2.1% tëVazhdoni leximin “Varfëria, jemi të parët në Europë! Unicef: E vuajnë 18 mijë fëmijë”

“MARRJA E KRUJËS NGA MEHMETI II”-GRAVURA E RRALLË, SI ISHTE FLAMURI SHQIPTAR 540 VJET MË PARË

Aurel Plasari “Marrja e Krujës nga Mehmeti II” është njëra prej gravurave të punuara nga Jost Amman (1539-1591) që shoqërojnë veprën e Marin Barletit në vëllimin III të përmbledhjes “Kronika të turqve” (Chronicorvm Tvrcicorvm) (1578) nga Philippo Leonicero. Bën përshtypje se si në qytetin që po digjet dhe ndërsa banorët po masakrohen, në njërën ngaVazhdoni leximin ““MARRJA E KRUJËS NGA MEHMETI II”-GRAVURA E RRALLË, SI ISHTE FLAMURI SHQIPTAR 540 VJET MË PARË”