KONFERENCA E PAQES 1919 NJË NGA ÇËSHTJET MË TË RËNDËSISHME TË BOTËS DHE FATI I SHQIPËRISË

Gruaja e oratorit serb “tradhëton” bashkëshortin e saj në Konferencën e Paqes, Paris 1919, duke u kthyer në anën e shqiptarëve “Gjashtë muaj që ndryshuan botën” libri më tronditës, kur Parisi në vitin 1919 u bë kryeqyteti i botës; Konferenca e Paqes mblodhi njerëzit më të fuqishëm të saj për të krijuar harta të rejaVazhdoni leximin “KONFERENCA E PAQES 1919 NJË NGA ÇËSHTJET MË TË RËNDËSISHME TË BOTËS DHE FATI I SHQIPËRISË”

At Gjergj Fishta: Kriteret që duhet të plotësojë ai që kërkon të jetë deputet i Kuvendit të Shqipërisë

At Gjergj Fishta (1923) – Revista Hylli i Dritës “Për shtetin tonë është nevoja të mblidhet sa më parë Kuvendi i Dheut ose Konstituenta, sepse nevojitet një reformë rrënjësore si nga trajta politike edhe nga parimet kulturore, sipas të cilave të ndërtohet përfundimisht shteti shqiptar. Për të ligjëruar me ndonjë kalangerç “gishti” intrigat e ambicjetVazhdoni leximin “At Gjergj Fishta: Kriteret që duhet të plotësojë ai që kërkon të jetë deputet i Kuvendit të Shqipërisë”