Përgatituni për javë të re shumë të ftohtë. Akull dhe borë.

Përgatituni për javë të re supër të ftohtë. Akull dhe borë. Një masë e ajrit shumë të ftohtë do të zhvendoset nga Siberia drejt Rusisë duke u zgjeruar përtej Uraleve gjatë fundjavës. Sipas Institutit të Gjeoshkencës nesër në shumicën e qarqeve priten reshje mesatare, ndërsa në Vlorë dhe Gjirokastër reshjet do të jenë intensive. Ndërkohë nëVazhdoni leximin “Përgatituni për javë të re shumë të ftohtë. Akull dhe borë.”

Mbreteria e Arberise ne Dokumentet Papnore ne dhjetevjecarin e dyte te shekullit XIV (Pjesa e I)

Mbretëria e Arbërisë duket se ka qenë shumë më komplekse sesa njihej deri më sot, sidomos përsa i përket rolit rajonal të kësaj mbretërie dhe pranisë së saj si formacion politik në arenën ndërkombëtare. Sigurisht që nuk kanë munguar studiuesit që janë marrë me Mbretërinë e Arbërisë, me karakterin, funksionimin, rolin dhe rëndësinë e saj,1)Vazhdoni leximin “Mbreteria e Arberise ne Dokumentet Papnore ne dhjetevjecarin e dyte te shekullit XIV (Pjesa e I)”