Studimi: Shqipëria, e para në botë për numrin e bar-kafeve për banorë

  Shqipëria përgjithësisht është nga fundi për çdo renditje, si p.sh. për të ardhurat për frymë, për cilësinë e ajrit, për keqqeverisjen, për ambientin për të bërë biznes e kështu me radhë. Por, ka një renditje ku ne “shkëlqejmë”, atë të kafeneve, – që i gjen me shumicë dhe shpesh të mbushura plot në çdoVazhdoni leximin “Studimi: Shqipëria, e para në botë për numrin e bar-kafeve për banorë”

Metoda të luftës të përdorura nga Skënderbeu kundër perandorisë më të madhe të kohës

Prof. Dr. Shahin Leka Skënderbeu si një personalitet shumëplanësh, politikan dhe burrë shteti i madh, strateg dhe komandant ushtarak, udhëheqës popullor e diplomat, të gjitha aftësitë dhe energjitë e tij, i vuri në shërbim të detyrës  themelore të kohës, çlirimit dhe mbrojtjes së vendit nga fuqia më e madhe e kohës, Perandoria Osmane. Si burrëVazhdoni leximin “Metoda të luftës të përdorura nga Skënderbeu kundër perandorisë më të madhe të kohës”

FJALOR ETIMOLOGJIK I GJUHËS SHQIPE’ I KOLEC TOPALLIT – NGA ANILA OMARI.

Studimet për historinë e gjuhës shqipe prof. Koleci i ka nisur që në vitet ’70 dhe rezultatet e para të kësaj pune kanë parë dritën e botimit në të vetmen revistë shkencore të Institutit të Gjuhësisë “Studime Filologjike”. Këto kërkime, të kryera në kushte të vështira të jetesës së tij në ato vite, ishin frytVazhdoni leximin “FJALOR ETIMOLOGJIK I GJUHËS SHQIPE’ I KOLEC TOPALLIT – NGA ANILA OMARI.”

Kam te puna

Nga Edison Ypi Kam te puna gjithçka që lypset për të ndrequr biçikletën, sobën, rubinetën, këpucët; çelësa, kaçavida, llamarina, çekiça, sholla, lëkura, ngjitëse, gozhda, thumba. Kam te puna materialet dhe veglat që më duhen për të bërë një skaldabanjë; dy tuba çeliku kooncentrikë, mes të cilëve nxehet uji nga poshtë me vajguri. Kur ndizet skaldabanja gjëmonVazhdoni leximin “Kam te puna”

Përgjigjje fantastike nga Sterjo Spasse

Nga Sterjo Spasse -Ç’është jeta për ju? -Flluskë sapuni! -Po vdekja? -Shpërblim i jetës! -Ç’është bota? -Një pikë helm në hapësirë! Ç’është më e pakuptuar në botë? -Vdekja! -Cila është kafsha më e egër? -Njeriu! -Po më e butë? -Ajo që s’ka lindur! -Cili njeri ju duket më i poshtër? -Ai që ndryshon veten me njëVazhdoni leximin “Përgjigjje fantastike nga Sterjo Spasse”