Mjaltë Me Spec Djegës – Efektet Fantastike Për Organizmin

A e keni provuar ndonjëherë mjaltin me spec djegës? Është i ëmbël dhe i zjarrtë. Ka një shije, e cila duket sikur të ka munguar gjithë jetën. Në lugën e parë, ëmbëlsia e mjaltit të zgjon qiellzën ndërkohë që pak çaste më vonë përjeton nxehtësinë e papërmbajtur të specit djegës. Thënë shkurt, një kombinim iVazhdoni leximin “Mjaltë Me Spec Djegës – Efektet Fantastike Për Organizmin”

Vezët, – Vlerat e saj. Të Skuqura Apo Të Ziera

Veza është një ushqim i pasur në ushqyes që gjen përdorim të larmishëm në kuzhinat tona. Vezët mund t’i ziejmë, t’i skuqim, t’i rrahim e t’i përdorim në gatime të ëmbla, të kripura, e të ndërmjetme. Kur vjen puna tek vlerat shëndetësore duhet të zgjedhim mënyrën më të mirë të servirjes së vezës. Njerëzit janëVazhdoni leximin “Vezët, – Vlerat e saj. Të Skuqura Apo Të Ziera”

Kemi nevojë për gjak të ri – Nga Aurel Dasareti

Aurel Dasareti Komunikimi gojor midis dy kundërshtarëve politik shqipfolës nuk është shumë i bukur. Tingëllon më shumë si dy burracak pervers që debatojnë me temën: “I imi është më i madh se i yti”. Dhe, ndërsa këta kriminelë shkëlqejnë për madhësi, rrisin zemërimin e të shtypurve. Çfarë bëjmë me politikanët në Shqipëri, Kosovë dhe FYROM të cilëtVazhdoni leximin “Kemi nevojë për gjak të ri – Nga Aurel Dasareti”

“PORTRETI I SKËNDERBEUT”, SHKRUAR NGA QEMAL STAFA NË MAJ 1939 DHE BOTUAR NË GAZETËN “ZËRI I RINISË” MË 5 MAJ 1962

Çdo epokë historike e trajtueme nga kushtet ekonomike e shoqnore që e kanë parakalue e që jetojnë bashkarisht me te, shkakton lindjen e një vargu të gjatë fenomenesh, të cilat n’anë tjetër ushtrojnë një veprim ngadalsues ose shpejtues mbi zhvillimin historik. Po t’i marrim njerëzit e mëdhenj, si pjellë e kushteve shoqnore-ekonomike dhe historike –Vazhdoni leximin ““PORTRETI I SKËNDERBEUT”, SHKRUAR NGA QEMAL STAFA NË MAJ 1939 DHE BOTUAR NË GAZETËN “ZËRI I RINISË” MË 5 MAJ 1962”

Mbyllja e “Hyllit të Dritës” nga komunistët dhe konfiskimi i unazës së rrallë antike të Gjeçovit

Kuvendi Françeskan në Shkodër ka qenë i njohur për kontributin e tij në kulturën dhe mendimin shqip. “Hylli i Dritës”, revista që dilte prej kësaj hapësire ishte një tribunë e rëndësishme mendimi. Në kujtimet e tij, At Zef Pllumi tregon momentet se si u mbyll kjo revistë, shtypshkronja françeskane, shoqëritë fetare e kulturore nga komunistët.Vazhdoni leximin “Mbyllja e “Hyllit të Dritës” nga komunistët dhe konfiskimi i unazës së rrallë antike të Gjeçovit”

Gjergj Kastrioti sipas At Nicolas Caussin

Aurenc Bebja  Prifti, At Nicolas Caussin, ka lindur në vitin 1583 në qytetin francez të Troyes. Ndërroi jetë në 1651. Dy vite më vonë, në 1653, u publikua libri i tij me titullin « Oborri i shenjtë i At Nicolas Caussin », me një volum prej 748 faqesh. Në këtë libër gjejmë shkrimin i tijVazhdoni leximin “Gjergj Kastrioti sipas At Nicolas Caussin”

Si i masakroi Enver Hoxha prifterinjte katolike!

Nga Blendi Fevziu – Lufta e Enver Hoxhës ndaj fesë është jo vetëm mbresëlënëse për egërsinë e saj, por një ndër kapitujt më të trishtuar të regjimit të tij. Për fatin e keq, shumë historianë e kanë nënvizuar atë vetëm pas letrës së hapur të vitit 1967 dhe pas ndalimit të fesë, kur ajo nëVazhdoni leximin “Si i masakroi Enver Hoxha prifterinjte katolike!”