Stresi, si ndikon në trupin e njeriut

Njeriu përballet çdo ditë me stresin dhe efektet e tij negative. Stresi mund të ketë efekte të ndryshme në sjelljen, emocionet dhe sjelljet tuaja. Sidoqoftë, ekzistojnë shumë gjëra si meditimi dhe ushtrimet fizike të cilat njihen si aktivitete që e zvogëlojnë stresin! Më poshtë, keni disa mënyra se si stresi ndikon në trupin e njeriut:Vazhdoni leximin “Stresi, si ndikon në trupin e njeriut”

Kujdes! “Sinjalet” që jep trupi kur e kemi tepruar me kripën

Trupi i njeriut ka nevojë për çdo vitaminë, element kimik, mineral etj në mënyrë që të kryejë të gjitha proceset metabolike! Kripa ndihmon në mbajtjen e nivelit të lëngjeve të trupit në normë, që muskujt të funksionojnë siç duhet. Nëse trupi i njeriut nuk ka natrium mjaftueshëm, presioni i gjakut mund të ulet me shpejtëVazhdoni leximin “Kujdes! “Sinjalet” që jep trupi kur e kemi tepruar me kripën”

Sa duhet të jetë tensioni i gjakut në bazë të moshës

Një ndër problemet shëndetësore më të përhapura është tensioni. Ulja apo rritja e tensionit, ose shtypjes së gjakut, mund të vijë nga shkaqe të ndryshme. Por ka një mesatare se sa duhet të jetë vlera e tensionit për çdo grupmoshë. Pikërisht, mosha është një nga shkaktarët e shtypjes së gjakut dhe ne duhet të dimëVazhdoni leximin “Sa duhet të jetë tensioni i gjakut në bazë të moshës”