Nata e petullave ose ndryshe Të lidhunat.

Simbas traditës së shumë viseve tona shqiptare, sonte asht “Nata e t’lidhunave”, nji traditë e lashtë sa vetë kombi jonë që vjen nga paganizmi dhe asht mbartë e percjellë deri më sot… Në kalendarin biblik njihet me termin Dita e t’lidhnave, pra dita kur lidhet moti deri në ardhjen e Pashkëve. Në historinë dymijevjecare teVazhdoni leximin “Nata e petullave ose ndryshe Të lidhunat.”

A e dini që forma e hundës tregon karakterin tuaj

Hundë e vogël Një person shumë alegro dhe shoqëror. I ëmbël dhe emotiv. Janë persona të predispozuar për polemika dhe për t’u mbyllur në vetvete, në mënyrë që të ruajnë jetën private. Hundë e gjatë Është një person që e di mirë se çfarë do, madje është edhe pak kokëfortë. Përkushtohet shumë, sidomos për taVazhdoni leximin “A e dini që forma e hundës tregon karakterin tuaj”

HIMNI I FLAMURIT QË SHKROI EQREM ÇABEJ, NË KONKURSIN E VITIT 1937: ATJE LIDHET BESA E ZOTIT, PËR LIRI DHE PËR ATDHE!

Këtë “Himn të Flamurit”, e ka shkruar Eqrem Çabej më 1937, në konkursin e shpallur nga shteti shqiptar “për një himn të ri me frymë thjesht shqiptare”. Çabej e tërhoqi këtë krijim nga konkursi, kur merr vesh se në të merrnin pjesë personalitete të cilët i nderonte e i çmonte lart e me të cilëtVazhdoni leximin “HIMNI I FLAMURIT QË SHKROI EQREM ÇABEJ, NË KONKURSIN E VITIT 1937: ATJE LIDHET BESA E ZOTIT, PËR LIRI DHE PËR ATDHE!”