Greqia e Maqedonia zihen për emrin dhe Aleksandrin e Madh, por ç’thonë autoret e lashtë për të?

Nga MARIN MEMA Të shkruash për Aleksandrin e Madh nuk është e lehtë, por as e vështirë. Nga njëri krah historia e tij është e turbullt, duke ngjallur edhe sot jo pak përplasje duke vënë përballë dy vende siç janë Greqia dhe shteti i vetëpagëzuar me emrin Maqedoni. Të dyja shtetet janë përfshirë prej kohëshVazhdoni leximin “Greqia e Maqedonia zihen për emrin dhe Aleksandrin e Madh, por ç’thonë autoret e lashtë për të?”

Alfred Mirashi Milot : Nuk duhen më çelsa, tashmë duam një botë të hapur

Artisti shqiptar që braktisi Shqipërinë bashkë me mijëra të tjerë shqiptarë nëpërmjet anijes së famshme që shkonte për Itali, tashmë është shndërruar në një artist mjaftë identifikues, pasi që, vepra e tij “Çelsi” simbolizon hapjen e portave, të kufijve dhe të çdo pengese tjetër që mund ti shfaqet njerzimit. Mediet italiane këtë vit kanë pasVazhdoni leximin “Alfred Mirashi Milot : Nuk duhen më çelsa, tashmë duam një botë të hapur”