“Shqiptarin e ka prishur mungesa e disiplinës dhe zjarri i padurimit…”

Nga Mid’hat Frashëri 1. Shqiptari prej natyre është kotësidashës, plot vanitet dhe egoizëm. Nuk i pëlqen kurrë të shohë dhe të njohë fajin dhe të metën e tij: i pëlqen kurdoherë të ngarkojë një tjetër. 2. Shqiptarët, megjithëse në pjesën më të madhe myslimanë, nuk e kanë konsideruar veten kurrë turq. Në të kundërtën, ata kishinVazhdoni leximin ““Shqiptarin e ka prishur mungesa e disiplinës dhe zjarri i padurimit…””

”SKËNDERBEU”,HISTORIA E PAZAKONTË E OPERAS SË KOMPOZITORIT TË FAMSHËM ITALIAN, ANTONIO VIVALDI, PREMIERË E VITIT 1718

  Diku, në fillim të viteve 1700, kompozitori i njohur Antonio Vivaldi shkroi një opera për Skënderbeun. Ishte një vepër me një histori të koklavitur. Ajo nuk qëndroi gjatë në skenë, e prej atëherë e deri në ditët tona ka mbërritur e cunguar. Një pjesë e saj ka humbur dhe, tashmë kanë mbetur vetëm katërVazhdoni leximin “”SKËNDERBEU”,HISTORIA E PAZAKONTË E OPERAS SË KOMPOZITORIT TË FAMSHËM ITALIAN, ANTONIO VIVALDI, PREMIERË E VITIT 1718”

Kush ka pus uji do vendosë sahat, miratohet ligji i ri. Ja ç’parashikohet

Familjet që kanë në përdorim një pus uji, brenda 6 muajve, duhet të lidhin një kontratë me Ujësjellësin, për vendosjen e matësve të ujit ose do të përballen me ndëshkimet ligjore. Maxhoranca do të miratojë sot ndryshimin ligjor për “Menaxhimin e integruar të burimeve ujore”, ku parashikohet edhe vendosja e matësve të ujit për tëVazhdoni leximin “Kush ka pus uji do vendosë sahat, miratohet ligji i ri. Ja ç’parashikohet”

Artistoteli: “Njerëzit që marrin frymë kot nga njerëzit që mbajnë botën në këmbë i ndan vetëm 1 cilësi”…

Aristoteli, arsyetonte kohë më parë, se dhembshuria njerëzore zakonisht kërkon tre mendime: 1) se diçka e rëndë dhe serioze i ka ndodhur një tjetri. 2) se kjo e keqe e rëndë nuk ndodhi për fajin e tij ose jo plotësisht për fajin e tij. 3) dhe se vetë ne jemi gjithashtu të brishtë e të pambrojtur ndajVazhdoni leximin “Artistoteli: “Njerëzit që marrin frymë kot nga njerëzit që mbajnë botën në këmbë i ndan vetëm 1 cilësi”…”