Si mund të parandaloni përkeqësimin e hernies diskale/ Ja nga se shkaktohet

  Ndonëse jo të gjithë mund të kemi njohuri rreth makinave apo mjeteve të tjera lëvizëse e dimë që amortizatorët (pjesë hekuri dhe susta) që vendosen në pjesen e gomave kanë si funksion që pesha e makines të mos bjërë e gjitha mbi gomë,por kjo peshë të amortizatohet, pra të lehtësohet. Po kështu dhe nëVazhdoni leximin “Si mund të parandaloni përkeqësimin e hernies diskale/ Ja nga se shkaktohet”

Objekte të heroit tonë kombëtar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu në “Musée des Armée” në Paris

Duke qenë një ishushtarak, nuk mund te lija pa vizituar edhe Muzeun e Invalidëve ose siç e quajnë ata Muzeu i Ushtrise (Musee des Armee), një institucion madhështor nga bukuria, gjigand nga përmasat dhe me një pasuri marramendëse materiali ushtarak por edhe dokumentar të ekspozuar aty. Pasi kalova sallat rradhë, u gjënda në një tëVazhdoni leximin “Objekte të heroit tonë kombëtar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu në “Musée des Armée” në Paris”

Portreti i Skënderbeut

Shekujt nuk kanë përcjellë asnjë dokument me një përshkrim mbi tiparet e fytyrës së Skënderbeut hartuar nga ndonjë njeri që e ka njohur atë nga afër. Për këtë arsye ne jemi të detyruar t’i drejtohemi paraqitjes së tij në ikonografi. Por ikonografia e Skenderbeut eshte shume e pasur dhe e larmishme Nga Prof. Kristo Frashëri DeriVazhdoni leximin “Portreti i Skënderbeut”

Fakte të panjohura për Donika Kastriotin

Fakte të reja mbi Kastriotët. Publikohet fakti se, Donika Kastrioti ka vdekur në Valencia të Spanjës, ku dhe është varrosur. Në një libër historik, “Periudha pas Skënderbeut”, botuar në gjuhën shqipe në Leçe të Italisë nga projekti italo-shqiptar i quajtur “Promoalba”, studiuesi i njohur i historisë, profesori i Universitetit të Salentos, Giancarlo Vallone, tregon për integriminVazhdoni leximin “Fakte të panjohura për Donika Kastriotin”

Ja Çfarë ju Ndodh Nëse i Zëvendësoni të Gjitha Pijet me Ujin…

Ne të gjithë i dimë dëmet që pijet e ndryshme (përveç ujit) që mund të na shkaktojnë, por çfarë ndodh nëse i zëvendësojmë plotësisht me të? Chris Bailey, një bloger i njohur dhe pedagog, bëri një hulumtim njëmujor, të cilin e keni më poshtë në formë të ilustruar. Humbet peshë më shpejt Nxit metabolizmin dukeVazhdoni leximin “Ja Çfarë ju Ndodh Nëse i Zëvendësoni të Gjitha Pijet me Ujin…”