FILM PËR SKËNDERBEUN NGA KINEMATOGRAFIA ITALIANE, JA KUSH LUAN ROLIN E HEROIT TONË

Është tipik zeshkan, dhe pikërisht pamja e tij e bëri për vete regjisorin italian Steven Renso që t’ia besoj rolin e Skënderbeut aktorit shqiptar Rimi Beqiri. I njohur në teatrort dhe kinematografinë italiane, Rimi Beqiri ka treguar për përvojën e tij për filmin “Kastriota”, që tashmë ka lansuar edhe trailerin. “Ndihem krenar që regjisori maVazhdoni leximin “FILM PËR SKËNDERBEUN NGA KINEMATOGRAFIA ITALIANE, JA KUSH LUAN ROLIN E HEROIT TONË”

Sherbela, si parandalon rënien e flokëve

A e dini që bima më efektive për të parandaluar rënien e flokëve dhe për të stimuluar rritjen e tyre është një bimë tipike shqiptare? Sherbela njihet botërisht për përdorimin e saj në forcimin e flokëve, zgjatjen e tyre, stimulimin e daljes së flokëve të rinj edhe parandalimin e rënies. Ja sa i lehtë ështëVazhdoni leximin “Sherbela, si parandalon rënien e flokëve”

Mustafa Kruja – Libri i kuq dhe 15 dokumentet zyrtare të panjohura kundër copëtimit të Shqipërisë

Kuvend letrash me miqtë, letërkëmbimi i pasur i Mustafa Merlikës-Kruja, i përfshirë në katër vëllime, jep dimensionin jo vetëm të këtij personaliteti, por dokumenton e zbardh shumë anë të errëta të historisë sonë në periudhën më delikate, para dhe pas Luftës së Dytë Botërore, kur pushtetin e morën komunistët. Janë 11 vjet letërkëmbim me fratin pukjanVazhdoni leximin “Mustafa Kruja – Libri i kuq dhe 15 dokumentet zyrtare të panjohura kundër copëtimit të Shqipërisë”

Si i Masakroi Mehmet Fatihu mijëra gra e fëmijë shqiptarë

Kronikani Qemal Pashë-Zade shkruan se “me urdhër të padishahut u vra pa mëshirë, cilido që u zu gjallë, vendi u plaçkit tmerrësisht, gratë dhe fëmijët u morën robër.” Kronisti bizantin i kalif Fatihut, Kritobuli nga Imbrosi, që e vëzhgoi së afërmi këtë luftë, thotë se “shqiptaret preferonin më mirë vdekjen se sa të binin nëVazhdoni leximin “Si i Masakroi Mehmet Fatihu mijëra gra e fëmijë shqiptarë”

Historia e caktimit të kufijve të Shqipërisë në vitet 1925-1926

  -Nga Kastriot Dervishi- Pavarësisht se Shqipëria u njoh shtet i pavarur me vendimin e fuqive të mëdha të datës 29 korrik 1913, kufiri zyrtar i saj u mbyll në vitet 1925-1926. Vonesa e caktimit të kufijve lidhet pikësëpari me Luftën e Parë Botërore dhe çështje të veçanta si paqartësitë për Vermoshin apo manastirin eVazhdoni leximin “Historia e caktimit të kufijve të Shqipërisë në vitet 1925-1926”

Thënie që duhen lexuar nga Honore de Balzac

“Askush nuk e dashuron një femër thjesht se është e bukur apo e shëmtuar, budallaqe apo inteligjente. Ne dashurojmë sepse thjesht dashurojmë”. “Një ditë ke për të kuptuar se ka më shumë vlerë lumturia e dikujt tjetër, sesa lumturia jote”. “Një bashkëshort i mirë nuk bie asnjëherë të flejë i pari në darkë dhe asVazhdoni leximin “Thënie që duhen lexuar nga Honore de Balzac”