Të mirat e panjohura të mjaltit

Mjalti është një produkt mjaft i ëmbël dhe i veçantë, saqë shpesh e ruajmë dhe e ndajmë me më të shtrenjtit tanë. Kur na duhet të përzgjedhim mjaltin e duhur për ta shtuar në çaj, ëmbëlsira, apo për të zbutur fytin, përballemi me një mori zgjedhjesh. Mbledhja e mjaltit nga bletët është vetëm fillimi iVazhdoni leximin “Të mirat e panjohura të mjaltit”

Pse duhet të ndihemi të fortë kur blejmë nga dikush që ka nevojë? Dhe pse duhet të tregohemi bujarë me ato, të cilët, nuk kanë fare nevojë për bujarinë tonë?

Një grua pyeti një shitës vezësh, “sa kushtojnë?”. Shitësi plak ju përgjigj, “20 lekë, një vezë, zonjë”. Gruaja i thotë, “po më dhe 6 vezë me 100 lekë i marr përndryshe po iki”. Plaku i shkretë ju përgjigj, “merr sa të duash dhe paguaj sa të duash. Inshallah më shkon mbarë pasi nuk kam shiturVazhdoni leximin “Pse duhet të ndihemi të fortë kur blejmë nga dikush që ka nevojë? Dhe pse duhet të tregohemi bujarë me ato, të cilët, nuk kanë fare nevojë për bujarinë tonë?”

“Atyne që bajn ligjet nuk ju intereson ç’ka bahet me njerzit këtu , e jo për kafshët e egra”

Nga Ndoc Mulaj Laku ose leqet me kavo çeliku, janë sot arma më e pabesë dhe më vrastare për kafshët e egra. Pushka edhe zgjedh, edhe fal, ndërsa laku jo. Është thjeshtë një kavo e hollë çeliku, por e lidhur rrfanë dhe vendosur nëpër shtigjet malore, kthehet në armën më të pashpirt, që vret në çdoVazhdoni leximin ““Atyne që bajn ligjet nuk ju intereson ç’ka bahet me njerzit këtu , e jo për kafshët e egra””

Shtatë mrekullitë e mollës

Një mollë në ditë e mban mjekun larg nesh. Kjo është shprehja që e bën mollën të shihet si një frut i shëndetshëm. Por ky nuk është thjesht një proverb antik. Ekspertët nutricionistë sjellin një listë të mrekullive të vogla që molla bën kur e konsumojmë përditë. Molla ka vlera ushqyese dhe është një aleatVazhdoni leximin “Shtatë mrekullitë e mollës”

Qumështi i Bletës – Përftimet që ju sjell dhe si të përdoret

Vlerësohet si një super ushqim i fuqishëm për shkak të vlerave që ai mbart. Qumështi i Bletës përmban ujë, lëndë minerale, yndyrna, proteina, karbohidrate, vitamina etj. Ka efekt qetësues dhe çlodhës, ul nivelin e hormoneve të tiroides. Ai është një pastrues për organizmin nga toksinat. Ndihmon funksionimin e veshkave, rrit jetëgjatësinë e njerëzve, duke ruajturVazhdoni leximin “Qumështi i Bletës – Përftimet që ju sjell dhe si të përdoret”