Një rrëfim i “pathënë” për Kurbinin

Nga  Kastriot Marku Të shkruash për vendlindjen tënde nuk është e lehtë, ngaqë për t’ia mbërritur kësaj ashtu si duhet, duhet që së pari të shkarkosh çdo nostalgji a emocion personal lidhur me të, edhe pse kjo jo gjithnjë është e mundur, sepse jo gjithkush i reziston mundimshëm këtij tundimi. Unë jam lindur dhe rriturVazhdoni leximin “Një rrëfim i “pathënë” për Kurbinin”

Pse Skënderbeu nuk donte të martohej dhe aleanca me Gjergj Arianitin

  Për martesën e Skënderbeut është shkruar herët që pas vdekjes së Heroit, duke nisur që nga Barleti, Gjon Muzaka, Biemi dhe për të vijuar me autorë të mëvonshëm. Të tillë kanë qenë ata të shekujve XIX-XX, duke përmendur në këtë rast edhe Hophin, Konicën, Nolin, Ermenjin dhe Edwin Jacques. Duhet thënë se rreth kësajVazhdoni leximin “Pse Skënderbeu nuk donte të martohej dhe aleanca me Gjergj Arianitin”

Si u zbulua pema gjenealogjike e familjes së Skënderbeut

Ekskluzive: Fotot e rralla. Publikohet skema e pemës gjenealogjike të familjes së Skënderbeut, e cila u botua në vitin 1968 në revistën “Koha e Jonë” në Itali, nga dy emigranët politik, Isa Ndreu dhe Lec Shllaku Nga Dashnor Kaloçi. Një nga pinjollët e familjes së Heroit tonë Kombëtar, i quajtur, Giorgo Castriota Scanderbeg, ia dorzoiVazhdoni leximin “Si u zbulua pema gjenealogjike e familjes së Skënderbeut”

13 ushqimet që nuk duhen ruajtur në frigorifer

Të gjithë e ruajmë ushqimin në frigorifer, por jo çdo ushqim është i përshtatshëm për t’u ruajtur në temperatura të ulta. Ka raste që i ftohti përshpejton shpërbërjen ose ndryshon shijen origjinale. Është e vërtetë se shumë produkte ushqimore duhet të ruhen në frigorifer, ndërsa ka disa ushqime të veçanta që kurrë nuk duhet tëVazhdoni leximin “13 ushqimet që nuk duhen ruajtur në frigorifer”

Karikatura e rrallë e 1913-ës/ Europa-Shqipërisë foshnje: Oh, pusho bebushi im

Vendimet e Konferencës së Londrës e vitit 1913 mund të konsiderohen si tragjedia më e madhe e kombit shqiptar. Copëtimi që iu bë territoreve tona vijon të jetë ende një nga plagët më të mëdha që shqiptarët ia atribuojnë Europës plakë. Një karikaturë e rrallë e korrikut të vitit 1913 është bërë publike nga “FotografitëVazhdoni leximin “Karikatura e rrallë e 1913-ës/ Europa-Shqipërisë foshnje: Oh, pusho bebushi im”