Telegrafikisht

22/01/2018

FIGURA E GJERGJ KASTRIOTIT-SKËNDERBEUT NË TRADITËN TONË POPULLORE

Nga Vlash Prendi Figura e Gjergj Kastriotit – Skënderbeut ka qenë e pranishme gjate gjithë periudhës shekullore në kulturën popullore të trevës sonë. Nëse Kryetrimi kishte në Krujë një kala dhe sot ka një monument, gjithë jeta dhe veprimataria e tij pati, fushë veprimi edhe trevën e Kurbinit, sepse shokë miq dhe gardën e tij pretoriane, pothuajse e kishte kurbinase. Kështu [ Lexo më shumë...]

0 Comments